Categories
Uncategorized

Leder skilsmässor till fler hundar?

Alla påverkas av coronapandemin på olika sätt, även den som framför allt arbetar med hunder, som vi ju gör. Efterfrågan på hundar har ökat, eftersom många tillbringar hela arbetsdagen hemma och behöver sällskap. Men vi ser också att skilsmässorna ökar. Kanske beror efterfrågan på hundar på att hundägande före detta par inte kan komma överens. Det skulle åtminstone kunna förklara en liten del av ökningen.

Människan är ett flockdjur, som gärna vill ha sällskap. På det sättet påminner vi om det djur som ofta kallas människans bästa vän, alltså hunden. Det är många som saknar sina kollegor när de arbetar vid en dator i köket, sovrummet eller vardagsrummet hela dagarna, och det är därför inte konstigt att många har skaffat hund under pandemin.

Den kan inte peka på konstiga siffror i budgeten, men den kan hålla hemmakontorsarbetaren sällskap. Och den måste rastas, vilket gör att man kommer ut några gånger under dagen. Det är nog så viktigt för oss människor, både för den mentala och fysiska hälsan.

Pandemin ger fler skilsmässor

Samtidigt rapporterar medierna att skilsmässorna har ökat under pandemin. Det är en sak att prata med sin partner om hur arbetsdagen har varit när man ses på kvällen efter jobbet. Men det är något annat att dela hela arbetsdagen med sin partner. Det gäller framför allt om båda har inrett hemmakontor i en bostad där det egentligen inte finns plats för två personer att arbeta. Många har under pandemin börjat leta efter större bostäder, medan andra har lämnat in skilsmässopapper.

Hör du till dem som börjat fundera på om ditt äktenskap kommer att upplösas snart? På sidan stockholmsadvokat.se/familjeratt/bodelning-stockholm hittar du flera av de vanligaste frågorna rörande bodelning, och också svaren på dem. Det står dock inget om vad som händer med er hund, om ni har en sådan. Faktum är att det inte finns några speciella regler för husdjur. Om parterna inte kan komma överens är det därför vanligt att den ena skaffar en  ny hund. Detta är något vi som kennel märker av.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *