Categories
Uncategorized

Nya fönster på vår kennel

Som ägare till en kennel är det mycket att hålla reda på, och många arbetsdagar är långa. Det innebär att mycket arbete måste lejas ut. Det gäller bl.a. fönsterbyte. 

Fönstren är husets ögon, brukar det ju heta. Därför är det viktigt att ta hand om dem. Men det kan också finnas anledning att byta ut dem helt och hållet. Detta gäller bland annat i följande situationer:

  • När de nuvarande fönstren inte passar med husets utseende. Det kan t.ex. handla om plast- eller aluminiumfönster på ett hus från förra sekelskiftet.
  • När man vill minska husets energiförbrukning. Nya fönster är tätare än gamla. I vissa fall kan det räcka med att byta ut glaset i bågen, men ett visst värmeläckage kommer då att ske genom bågen och karmen. Byter man alltihop kan man spara mycket energi. 
  • När man vill ändra hur fönstren öppnas. Vill ni ha sidohängda fönster, överhängda eller vridfönster? Allt detta är möjligt om ni väljer att göra ett fönsterbyte.

Vi byter fönster

Dessa exempel är hämtade från sajten fönsterbyte-stockholm.se, som tillhör en firma som arbetar med just fönsterbyten i huvudstaden med omnejd. Argumenten är dock giltiga även för den som bor på landet. 

Eftersom vi driver kenneln som ett företag är det viktigt för oss att få ned våra kostnader, och uppvärmning kostar en del. Därför har vi valt att byta ut våra fönster till nya med bättre U-värde. Det kommer att kosta en del, men vi har kommit fram till att vi kan räkna hem det ganska snabbt, tack vare besparingen vi gör på uppvärmning. 

Fönsterbyten river ofta upp känslor, vilket bl.a. detta exempel från Uppsala visar. På landet är det sällan någon som reagerar, om det inte rör sig om en byggnad som särskilt många har en relation till

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *