Categories
Uncategorized

Stambyte på kenneln

Stambyte förknippas framför allt med hus som innehåller lägenheter, men faktum är att det behöver göras i alla typer av fastigheter: villor, teatrar, kommersiella fastigheter och kennlar. Som tur är behöver en fastighetsägare bara göra det en gång under den tid hen äger fastigheten, för resultatet håller en lång tid, om inget oförutsett inträffar.

Det börjar bli dags för stambyte på kenneln. Vi har därför börjat gå igenom offerter, och det lutar åt att vi kommer att välja en firma som arbetar med stambyten i framför allt Västerås med omnejd. Du kan läsa mer om firman och deras erbjudande.

Vad är ett stambyte?

Vid ett stambyte byter man ut avloppsstammarna, som forslar bort vatten från fastigheten, till nya. För detta krävs i de flesta fall att golvet bilas upp, så att man kommer åt stammarna. Det är med andra ord inte ett litet projekt, men det behöver bara göras en gång vart trettionde till femtionde år. 

Att göra ett stambyte är kostsamt, men det finns sällan några alternativ. Att inte göra ett stambyte i tid kan ge upphov till vattenskador, som kan bli mycket kostsamma. Eftersom vi driver en kennel, och är beroende av våra lokaler för inkomsterna, skulle vi riskera hela vårt levebröd om vi väntade för länge.

Alla typer av byggnader som har vatten eller avlopp behöver stambytas. I början av året öppnade exempelvis Dramaten i Stockholm igen, efter att ha genomgått det första stambytet i byggnadens historia. Stammarna i huset var från 1908, så det gick inte att skjuta upp stambytet längre. Så gamla är naturligtvis inte våra stammar (vår fastighet fick inte avlopp förrän på 40-talet), men även hos oss är det absolut dags. Under denna tid kommer vi inte att kunna lämna ut några valpar. Vi meddelar här när vi är öppna igen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *