Kategorier
Uncategorized

Välkommen till vår kennel

Hundar är en central del av vårt liv. De finns i vår familj och vårt arbete går ut på att föda upp olika hundraser. Hundar innebär frihet, motion, aktivering, kärlek och mycket mer – allt för att kunna avla fram fina och friska valpar. Vi strävar efter att få fram sunda valpkullar där du kan hitta din nya bästa vän. 

Vår kennelhistoria börjar långt bak i tiden då vår första golden retrievertik Kira fick valpar. Sedan har vi fortsatt att avla fram valpar i rakt nedstigande led på henne. Eftersom att vi älskar hundar över allt annat avlar vi även på två andra hundraser som är sällskapliga och som passar bra för familjer.

 En hund är ett åtagande som kräver tid, både varje dag och under många år. En hund lever nämligen i genomsnitt över tio år, samtidigt som de varje dag behöver kärlek, uppmärksamhet och motion för att må bra. 

Vill du skaffa en hund?

Om du funderar på att skaffa hund kan du vända dig till vår kennel. Vi hjälper dig mer än gärna att hitta den bästa rasen och den perfekta valpen för din familj. Vår kennel föder upp golden retrievers, taxar och labrador retrievers. Alla våra valpar är givetvis försäkrade och vår kennel är godkänd av Länsstyrelsen.

Golden retriever

Golden retrievers – lojala sällskapshundar

Golden retrievers har funnits i vår familj i många år. Vi älskar denna hundras då de är lätta att uppfostra och passar väl in i en barnfamilj. Golden retrievers är en riktig familjehund som tycker om sällskap. Med en golden retriever kan ni ta många långa promenader och leka för fullt.

Något många förknippar med golden retrievers är att de är mycket trofasta, anpassningsbara och tillitsfulla. De är dessutom mycket toleranta mot såväl andra hundar som mot barn.

Pälsen kräver god omvårdnad

Golden retrievers är dessutom mycket fina till utseendet och har en lång, vacker päls. Pälsen kräver ofta lite särskild uppmärksamhet. Borsta den gärna regelbundet så att hunden fäller mindre. Vi rekommenderar dig att börja direkt när hunden är en valp så att den vänjer sig vid ditt omhändertagande.

Lång livstid med bra kost

Din nya fyrbenta vän kommer att följa dig under en lång tid i livet. En golden retriever lever nämligen i 12–16 år. Det är något som är viktigt att ha i åtanke innan du skaffar en hund. 

Vi brukar rekommendera att du ger din golden retriever en kost utan allt för mycket spannmål. Kosten ska ha ett högt köttinnehåll och grönsaker som komplement. Med en bra kost kommer din hund att leva länge och behålla sin hälsa. 

Tax

Taxar – modiga små hundar

Taxar är en annan av de hundraser vi föder upp. Vår första tax var Doris som kom till oss för cirka tio år sedan. Att taxar kom i vår familj är inte så konstigt. Denna hundras är nämligen mycket intelligent och tålig. Taxar är dessutom, precis som golden retrievers, lojala och kärleksfulla djur.

Taxar passar utmärkt för dig som vill ha en liten, aktiv hund. Denna ras älskar att ligga och mysa på soffan, men i grund och botten är det en jakthund. Att vara med på jakten eller nosa upp spår ute i skogen är därför något som taxar älskar. Framförallt är taxar riktiga sällskapshundar.

Älskar att vara utomhus och gräva

Vi föder upp långhåriga chokladfärgade taxar som har en livslängd på cirka 12–14 år. De har ett måttligt behov av att umgås med familjen, något de älskar är dock att gräva. Om du ofta befinner dig ute i skog och mark eller har en trädgård kommer taxen att trivas utmärkt. Om du inte jagar själv kan du alltid lägga viltspår ute i skogen för hunden. Det brukar vi själva göra med våra taxar för att hålla dem aktiverade. De älskar även att leka dragkamp. 

Med en tax i hemmet får du en modig hund som ser sig själv som en hund i jätteformat. De är lojala och duktiga på att vakta. Taxar passar bra i barnfamiljer så länge de får lite privat utrymme. Taxar har ofta riktigt härliga, och olika, personligheter.

Pälsvård och näring för din tax

Eftersom att vi avlar långhåriga taxar rekommenderar vi att du regelbundet borstar igenom pälsen. Det bästa är om du gör det en gång per dag så att pälsen håller sig fin. Annars tenderar hundarna nämligen att fälla en del. 

Vi rekommenderar att du ger din nya tax ett foder av riktigt hög kvalité. Små hundar behöver näringstät mat som ger en stark kropp och ett bra immunförsvar.

Labrador Retriever – lekfulla hundar

På vår kennel föder vi även upp labrador retrievers. Det är en av de mest populära hundraserna i landet och vi kan enkelt förstå varför. Våra hundar är mycket tillgivna, trofasta och passar perfekt in i vår stora, bökiga familj. Vi började vår avel med hundarna Åcke och Sina och har nu haft labradorvalpar i vår kennel under många år. 

Att få hem en labrador retrievervalp är lätt som en plätt. De är enkla att träna, både när det gäller att bli rumsrena och att lyda order. Dessutom älskar denna hundras att leka och busa, både utomhus och inomhus. En labrador retriever har kroppen full av energi – det är något du verkligen kommer att märka när du får hem din nya valp.

Lär valpen att koppla av

Lite extra klapp på magen, gos och kärlek så leker labrador retrievers i timtals. De följer gärna med ut på promenader eller ligger hemma och myser i soffan. Alla hundar behöver dock lite egentid för att kunna koppla av och återhämta sig. Glöm därför inte att lära din lilla valp att även kunna varva ner. 

Denna hundras passar i de flesta hem, både med och utan barn. En labrador retriever är en hund som kommer finnas i ditt liv under många år och vara en trofast vän.

Aktiva och matglada hundar

Om du köper en labrador retriever av oss får du vad vi brukar kalla för en människokär hund. Det får dock inte bara vara gos och mys. Denna hundras mår bäst av att också få vara aktiv och använda hjärnan. De har bra luktsinne, så lägg gärna ut spår. Dessutom är de uthålliga som få. 

Vi rekommenderar dig att du ger en kost fylld av näringsrikt kött och grönsaker. Socker och spannmål bör du utesluta för att din labrador retriever må så bra som möjligt. Välj därför hundmat med omsorg. Denna hundras är generellt mycket matglad, så välj hellre ett näringstätt foder än att ge allt för mycket. Övervikt sliter nämligen på hundens leder. Du ska alltid kunna känna revbenen genom hundens päls.