Categories
Uncategorized

Vi firar våra hundar

Det är svårt att fira hundarnas födelsedagar på en kennel. Men en gång om året brukar vi ha en fest då vi firar alla våra hundar. Då är också de hundägare som har köpt hundar från oss tidigare välkomna till kenneln. Det är sällan särskilt många som kommer, men det brukar vara en härlig stämning.

I maj varje år, när försommaren står i full blom, brukar vi baka tårtor och bullar, hyra några partytält och plocka fram de riktigt stora kaffepannorna. Sedan ställer vi till med fest för våra hundar, både de som fortfarande bor på kenneln, och de som har “flyttat hemifrån”.

Ett coronasäkert evenemang

Även i år kommer vi att ha en fest för hundarna, men vi har flyttat fram den till september. Då hoppas vi att vi vet om vi vågar ta emot tvåbenta gäster. Skolorna kommer att ha öppnat, och de flesta kommer att ha varit på jobbet några veckor. Om folk kommer att ha immunitet mot covid-19 kommer det att märkas i Folkhälsomyndighetens statistik. Så resonerar åtminstone vi.

Apropå corona är det många som frågar oss hur det går med affärerna i dessa tider. Faktum är att det går bättre än någonsin. Det talas mycket om hemester, men enligt vårt sätt att se det skulle man lika gärna kunna kalla det hundmester. Och vi är inte ensamma. Andra uppfödare, både i Sverige och i Finland, rapporterar att fler och fler skaffar hund (eller katt), när de inte kan resa utomlands.

Förra veckan presenterade Royal Canin, en producent för foder till hund och katt, resultat från en enkätundersökning med 589 katt- och hunduppfödare i Sverige. 54 procent av uppfödarna uppgav att de märkt av en större efterfrågan på kattungar och valpar under coronakrisen.

Att arbeta hemifrån gör det också lättare att ha ett husdjur, och en hund måste rastas, vilket gör att man får vardagsmotion när man inte kan ta sig till gymmet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *